Τρίτη 20 Ιουνίου 2023

ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ!

 

Έλον Μασκ: Η Neuralink πήρε έγκριση από τον FDA για δοκιμές σε ανθρώπους - Θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όρασης και της κινητικότητας των ανθρώπων

Η εταιρία εγκεφαλικών τσιπ του Έλον Μασκ έλαβε έγκριση από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για τη διεξαγωγή των πρώτων δοκιμών της σε ανθρώπους.Η εταιρία εμφυτευμάτων Neuralink του δισεκατομμυριούχου θέλει να βοηθήσει στην αποκατάσταση της όρασης και της κινητικότητας των ανθρώπων συνδέοντας τους εγκεφάλους με τους υπολογιστές.

Λέει, ωστόσο, ότι δεν έχει άμεσα σχέδια να ξεκινήσει την πρόσληψη συμμετεχόντων. Οι προηγούμενες φιλοδοξίες του Μασκ για την έναρξη δοκιμών δεν κατέληξαν σε επιτυχία. Μια προηγούμενη προσπάθεια της Neuralink να κερδίσει την έγκριση του FDA απορρίφθηκε για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με έκθεση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters τον Μάρτιο που επικαλέστηκε πολλούς νυν και πρώην υπαλλήλους.

Η Neuralink ελπίζει να χρησιμοποιήσει τα μικροτσίπ της για τη θεραπεία παθήσεων όπως η παράλυση και η τύφλωση και να βοηθήσει ορισμένα άτομα με αναπηρία να χρησιμοποιούν υπολογιστές και κινητή τεχνολογία.

α τσιπ –τα οποία έχουν δοκιμαστεί σε πιθήκους– έχουν σχεδιαστεί για να ερμηνεύουν τα σήματα που παράγονται στον εγκέφαλο και να μεταδίδουν πληροφορίες σε συσκευές μέσω Bluetooth.
 
 https://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου